Sase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp

Duminica, 11 Octombrie 2015, ora 12:15
1257 citiri
Sase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp
Foto: SpaceX

Masini alimentate cu hidrogen, stingerea incendiilor cu ajutorul sunetului, internet pentru toti pamantenii sunt cateva dintre cele mai impresionante idei menite sa transforme viitorul omenirii, prezentate de BBC Science Focus.

Masini cu hidrogen si statii de reincarcare

Noul model Toyota Mirai (viitor in japoneza), care utilizeaza tehnologia celulelor de combustibil pe baza de hidrogen, va putea fi cumparat la sfarsitul acestui an, scrie Business Insider.

Insa exista in continuare cateva impedimente pentru ca o masina de acest fel sa fie practica, precum necesitatea de a stoca hidrogenul in rezervoare de inalta presiune sau infrastructura de alimentare deficitara.

Din acest motiv, oamenii de stiinta britanici de la Science and Technology Facilities Council (STFC) lucreaza la dezvoltarea unor metode ieftine si facile pentru a obtine hidrogen, folosind amoniacul.

Trenuri aproape supersonice

Dezvoltat de miliardarul Elon Musk, conceptul Hyperloop este un tren de ...citeste mai departe despre "Sase idei impresionante care pot transforma lumea, nu peste mult timp" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masini hidrogen, #sateliti internet, #tren supersonic, #camioane fara sofer, #incendii sunet, #tratare apa , #Stiri Internet