Scoala digitala: solutii de comunicatii inteligente in scoli si licee pentru un invatamant performant

Marti, 03 Mai 2016, ora 09:00
1364 citiri
Scoala digitala: solutii de comunicatii inteligente in scoli si licee pentru un invatamant performant

Cu un an in urma, scolile si liceele din Romania doar isi imaginau ce ar putea face tehnologiile digitale pentru elevi si pentru sistemul de invatamant in general.

Institutiile de invatamant se concentrau asupra celor mai importante obiective: prezenta cat mai mare a tinerilor la ore si imbunatatirea performantelor scolare ale acestora, traduse prin sustinerea cu succes a examenelor de evaluare nationala, respectiv de bacalaureat.

Pe de alta parte, o intrebare devenise deja lait motiv: cum facem sa asiguram accesul la o educatie de calitate tinerilor din toate judetele tarii, chiar si celor din localitatile izolate?

Notiuni precum de teleprezenta, interconectare sau tabla interactiva pareau, desigur, sa tina de cu totul alta lume, foarte indepartata. Sau, mai degraba, ele nici nu existau in vocabular.

Azi, cel putin pentru 10.000 de tineri din judetele Brasov, Tulcea, Constanta, Iasi, Braila si Galati, viitorul e deja aici.

Schimbarea a venit prin intermediul unor ...citeste mai departe despre "Scoala digitala: solutii de comunicatii inteligente in scoli si licee pentru un invatamant performant" pe Ziare.com

#teleprezenta scoala, #solutii digitale scoala, #tabla interactiva , #Stiri Internet