Se naste o noua industrie: Cum tratam dependenta de Internet

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 06:49
1030 citiri

O noua industrie se dezvolta pe fondul temerilor cu privire la modul in care tehnologia ne afecteaza viata. Tot mai multe companii promit sa vindece dependenta de internet, prin activitati care variaza de la terapie la tabere de aventura in natura.

In SUA, astfel de programe se adreseaza atat adolescentilor, cat si adultilor, iar participantii sustin ca tratamentul poate avea rezultate impresionante, scrie The Atlantic.

Publicatia precizeaza totusi ca industria ce se prefigureaza exista intr-o zona medicala "gri". Dependenta de internet nu este un diagnostic oficial in "Manualul de diagnostic si statistica a tulburarilor mentale", publicat de Asociatia Americana de Psihiatrie, iar expertii in sanatate mintala se contrazic cu privire la faptul ca atasamentul excesiv de tehnologie poate fi considerat, de fapt, o dependenta care trebuie tratata.

Cu toate acestea, numerosi oameni sunt dispusi sa plateasca pentru a se "descotorosi" de smartphone-uri si de internet, macar pentru o ...citeste mai departe despre "Se naste o noua industrie: Cum tratam dependenta de Internet" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dependenta Internet, #dependenta smartphone, #detoxificare digitala , #Stiri Internet