Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama

Joi, 25 Februarie 2016, ora 10:50
1079 citiri
Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama
Foto: Twitter/Tim Cook

Seful Apple, Tim Cook, a acuzat Guvernul Statelor Unite ca le cere inginerilor sai sa creeze echivalentul cancerului in domeniul software, pentru a ajuta autoritatile sa decripteze iPhone-ul unui terorist.

"Nu e vorba doar de un singur telefon", a explicat directorul executiv al gigantului IT, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american ABC, difuzat miercuri, transmite The Guardian.

"Trebuie sa privim in perspectiva. Poate Guvernul sa oblige Apple sa realizeze un software despre care noi credem ca va face vulnerabili sute de milioane de utilizatori din intreaga lume?", s-a intrebat Tim Cook, care apoi a comparat programul respectiv cu cancerul.

Seful Apple: FBI vrea sa incalcam libertatile civile ale utilizatorilor

Remarca vine pe fondul unui razboi al declaratiilor pe care compania americana il poarta cu FBI despre confidentialitatea datelor.

Pe 16 februarie, un tribunal federal a cerut Apple sa creeze un program care sa slabeasca securitatea unui ...citeste mai departe despre "Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama" pe Ziare.com

#Tim Cook cancer FBI, #Tim Cook razboi FBI, #Apple razboi FBI, #Apple FBI , #Stiri Internet