Seful Facebook si-a construit propriul asistent virtual, care ii controleaza casa - E botezat Jarvis, ca-n Iron Man

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 14:38
2303 citiri
Seful Facebook si-a construit propriul asistent virtual, care ii controleaza casa - E botezat Jarvis, ca-n Iron Man
Foto: Facebook/Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a creat un asistent virtual capabil sa-i controleze casa, pe care l-a botezat Jarvis, fiind inspirat de filmul "Iron Man".

"Scopul meu a fost sa imi dau seama care e stadiul actual al inteligentei artificiale - si am ajuns la concluzia ca ne aflam intr-un stadiu mai avansat decat realizeaza multi dintre noi, insa mai sunt multe lucruri de pus la punct", a scris pe Facebook Mark Zuckerberg.

El a aratat ca in acest an a reusit sa creeze un asistent virtual simplu, conectat la telefon si calculator, care ii poate controla casa, prin comenzi vocale sau cu ajutorul botilor.

Mai exact, acesta poate stinge si aprinde luminile, poate regla temperatura din casa si poate pune muzica.

De asemenea, Jarvis e capabil sa inregistreze preferintele si obiceiurile utilizatorului, e dotat cu functie de recunoastere faciala si poate invata cuvinte si concepte noi.

Ba mai mult, poate sa scoata tricouri din dulapul cu haine cu ajutorul unui "tun" instalat ...citeste mai departe despre "Seful Facebook si-a construit propriul asistent virtual, care ii controleaza casa - E botezat Jarvis, ca-n Iron Man" pe Ziare.com

#sef Facebook casa inteligenta, #sef Facebook locuinta inteligenta , #Stiri Internet