Serviciile de e-guvernare vor fi implementate in SEN

Joi, 06 August 2009, ora 11:39
1937 citiri
Serviciile de e-guvernare vor fi implementate in SEN

Contractul de finantare pentru proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National (SEN)", a carui cerere de finantare a fost depusa de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) in noiembrie 2008, a fost semnat, a anuntat, joi, ASSI, potrivit NewsIn.

Proiectul este cofinatat de UE prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" si are un buget total de 19.849.258,93 lei, contributia financiara a UE, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala fiind de 13.341.484,87 lei, iar 3.004.367,7 lei reprezinta finantarea nerambursabila din bugetul national.

"Vineri, 31 iulie 2009, s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National", a carui cerere de finantare a fost depusa de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), in noiembrie 2008, in vederea accesarii fondurilor structurale din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"", se arata in comunicatul ASSI.

Contractul de finantare vizeaza alocarea de fonduri europene pentru realizarea unei platforme informatice complexe in vederea implementarii Punctului de Contact Unic electronic (PCU electronic) si a conceptului One-Stop Shop pentru guvernarea electronica, precum si integrarea tuturor serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National.

Potrivit ASSI, proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-guvernare in Sistemul Electronic National" are ca scop implementarea unui "ghiseu electronic central" la nivel national si se adreseaza agentilor economici, cetatenilor si autoritatilor publice. Acest proiect va permite accesul la distanta al utilizatorilor la mai multe tipuri de proceduri administrative si va asigura conversia acestora in proceduri electronice.

"De regula, autorizatiile pentru desfasurarea activitatii unui agent economic nu se pot obtine de la o singura institutie, ci implica mai multe avize de la diferite autoritati.

Prin PCU electronic, prestatorul de servicii ce va dori sa intre pe piata romaneasca va adresa o singura cerere online, iar tot procesul de avizare care va implica parcurgerea unui traseu interinstitutional se va desfasura electronic, urmand ca solicitantul sa primeasca autorizatia de functionare cu un minimum de efort.

Astfel, PCU electronic "va alerga" in mediul online pe la diferitele ghisee pentru ca in final agentul economic sa primeasca autorizatia necesara desfasurarii activitatii", a declarat presedintele ASSI, Bogdan Mihailescu.

Realizarea proiectui permite indeplinirea unor obligatii ale Romaniei care decurg din implementarea Directivei Serviciilor 123/2006 si aplicarea principiilor Strategiei Lisabona, asumate de Uniunea Europeana pentru reducerea barierelor administrative si cresterea competitivitatii economice.

#servicii, #e, #guvernare, #sen , #Stiri Internet