Serviciul de mail folosit de Edward Snowden se inchide

Vineri, 09 August 2013, ora 10:05
1241 citiri
Serviciul de mail folosit de Edward Snowden se inchide

Un serviciu de email securizat din Texas care, potrivit unor relatari, a fost folosit de analistul de sistem al Agentiei de Securitate Nationala Edward Snowden, a anuntat ca se inchide, fara sa poata explica in mod legal de ce, informeaza Associated Press.

Intr-o nota criptica postata joi pe site-ul Lavabit, proprietarul Ladar Levison a declarat ca firma mai degraba renunta decat sa devina, dupa cum s-a exprimat el, "complice la crime impotriva poporului american". Levison nu a raspuns unui apel telefonic de la AP.

In aceasta nota el nu elaboreaza, dar dezvaluirile facute de Snowden au atras atentia asupra modului in care guvernul Statelor Unite poate obliga in secret companii sa predea informatii despre clienti si sa le opreasca sa discute despre acest lucru.

Informatiile de la Lavabit ar putea fi de interes pentru anchetatorii ce urmaresc scurgerile de informatii asumate de Snowden. Evidentele publice arata ca cineva a inregistrat trei adrese pe numele de "Ed Snowden" la firma din Dallas in ultimii patru ani, adauga AP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inchidere email Snowden, #inchidere serviciu email lavabit, #servicii email securizat , #Stiri Internet