Sharp estimeaza ca va inregistra primele pierderi din ultimii 50 de ani, din cauza scaderii cererii

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 12:04
1648 citiri
Sharp estimeaza ca va inregistra primele pierderi din ultimii 50 de ani, din cauza scaderii cererii

Sharp Corp, cel mai mare producator japonez de televizoare cu cristale lichide, va afisa primele pierderi din ultimii 50 de ani si va disponibiliza 1.500 de angajati cu contracte temporare, din cauza scaderii vanzarilor de televizoare LCD si de telefoane mobile.

Pierderea neta din anul financiar ce se va incheia in 31 martie va fi probabil de 100 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari), a anuntat compania japoneza. Previziunea este mai pesimista decat estimarea medie a analistilor, de 57,1 miliarde dolari, potrivit estimarilor Bloomberg.


Sharp se alatura companiilor Sony, Panasonic si NEC in seria companiilor ce prevad pierderi si reduc numarul locurilor de munca, in contextul in care recesiunea mondiala diminueaza cererea de produse electronice. Vanzarile mondiale de televizoare LCD vor scadea cu 16% in acest an, la 64 miliarde dolari, prima scadere din istoria industriei, potrivit unui studiu publicat luna trecuta de firma de cercetare Display Search.
Aceasta va fi prima pierdere anuala inregistrata de Sharp de la listarea actiunilor la bursa din Tokyo, in 1956. Compania a prevazut pe 6 octombrie un profit net de 60 miliarde yeni si a inregistrat in anul anterior un profit de 101,9 miliarde yeni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#producator, # vanzari, # recesiune , #Stiri Internet