Site-ul de torrente IsoHunt va fi inchis si va plati despagubiri colosale

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 16:10
1394 citiri
Site-ul de torrente IsoHunt va fi inchis si va plati despagubiri colosale

Cunoscutul site de torrente IsoHunt va fi inchis, ca urmare a unei decizii judecatoresti. De asemenea, propietarul sau, canadianul Gary Fung, va plati 110 milioane de dolari catre Asociatia Filmelor din America - Motion Picture Association of America (MPAA).

Presedintele MPAA, Chris Dodd, a spus ca miscarea este un pas important inspre legitimarea comertului online, informeaza BBC.

Site-ul este in prezent online, insa va fi inchis in curand, fiind unul dintre cele mai populare site-uri care ofera materiale piratate online.

Un grup de companii, printre care Disney, Paramount si Twentieth Century Fox au acuzat site-ul de incalcare deliberata a drepturilor de autor prin listarea a milioane de filme populare si programe de televiziune, intr-o batalie in instanta ce dureaza de mai mult de sapte ani.

Gary Fung, cel care detine site-ul, a spus ca "10 ani si jumatate de IsoHunt au fost o lunga calatorie conform oricarei definitii a afecerilor", adaugand ca ideea a pornit "ca un hobby de programare in zilele studentiei, care a devenit mult mai mult".

Citeste mai multe despre Site-ul de torrente IsoHunt va fi inchis si va plati despagubiri colosale pe Ziare.com

#inchidere site torrente, #inchidere IsoHunt , #Stiri Internet