Smartphone care iti face ECG-ul

Sambata, 06 Martie 2010, ora 00:21
1644 citiri
Smartphone care iti face ECG-ul

Pe piata a patruns un nou tip de iPhone, care are o aplicatie special conceputa pentru cei care au probleme cu inima. Practic, utilizatorul unui astfel de telefon mobil isi poate face electrocardiograma acasa, primind interpretarea acesteia, profesionala, in numai 2 - 3 minute.

Tot ce trebuie sa faca un posesor de H'andy sana 210, botezat si "doctorul la pachet" este sa tina apasate doua degete pe laturile gadgetului, timp de 30 de secunde, dupa cum relateaza The Independent.

Exista si optiunea de trimitere de urgenta a electrocardiogramei personalului medical specializat, primindu-se o analiza a ECG-ului in numai 2- 3 minute. Acelasi iPhone poate fi folosit si pentru masurarea preiunii arteriale, a colesterolului, a nivelului de glucoza din sange, dar serveste si navigarii pe Internet, fiind de asemenea dotat cu camera si alte facilitati.

Desi a intrat pe piata din 2009, lansarea oficiala este programata pentru august 2010 in Marea Britanie si Germania, in restul Euroepi urmand sa fie lansat in noiembrie 2010. Pretul va fi apropiat de cel al aparatelor de tip iPhone, in functie si de dotarile cerute.

Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#smartphone, #ecg, #iphone , #Stiri Internet