Smartphone-ul e raiul hackerilor: Numarul amenintarilor informatice, in crestere alarmanta

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 17:28
1269 citiri
Smartphone-ul e raiul hackerilor: Numarul amenintarilor informatice, in crestere alarmanta
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul de amenintari informatice pe retelele mobile conectate la PC-uri sau laptop-uri a crescut semnificativ in primele sase luni din 2015, potrivit celui mai recent raport de malware pe mobil publicat de Alcatel-Lucent.

Analiza remisa Ziare.com releva si cresterea la fel de mare a numarului de aplicatii de tip spyphone detectate pe dispozitivele cu sisteme de operare Android sau iOS.

Raportul aferent primei jumatati a anului 2015 analizeaza tendinte si statistici in materie de contaminare cu virusi a dispozitivelor conectate la retele mobile si fixe.

Atac fara precedent la Apple: Modul ingenios de operare al unor hackeri periculosi

Windows e la putere

Alcatel-Lucent estimeaza ca 80% dintre virusii care au afectat retelele mobile in prima jumatate a anului 2015 au provenit de pe PC-uri si laptop-uri cu sistem de operare Windows. Procentajul s-a schimbat considerabil in ultimii doi ani, cand sursele de contaminare a retelelor mobile erau impartite in mod egal intre ...citeste mai departe despre "Smartphone-ul e raiul hackerilor: Numarul amenintarilor informatice, in crestere alarmanta" pe Ziare.com

#atacuri hackeri smartphone, #atacuri hackeri telefoane, #atac hackeri smartphone , #Stiri Internet