SMS-ul, "calcaiul lui Ahile" pentru telefoanele cu touchscreen

Joi, 09 Iunie 2011, ora 10:38
1826 citiri
SMS-ul, "calcaiul lui Ahile" pentru telefoanele cu touchscreen

Smartphone-urile cu touchscreen pierd in fata telefoanelor cu  butoane in competitia rapiditatii cu care pot fi scrise mesajele de tip sms, chiar daca la dimensiunea ecranului si calitatea navigarii online ocupa primul loc.

Utilizatorii s-au impartit in doua tabere, in functie de preferinta pentru tastatura si cea pentru ecranele tactile, principalul argument pentru care multi evita tastatura virtuala fiind dificultatea cu care se tasteaza si se manevreaza un sms.

Avantaje si dezavantaje tochscreen

Un punct in plus pentru telefoanele cu touchscreen este faptul ca au display-ul mult mai mare, iar navigatul pe internet si in  meniu este mai rapid si mai usor.

Punctele slabe ale acestui tip de telefon pot fi considerate amprentele greu de curatat de pe ecran si usurinta cu care poate fi zgariat ecranul, ceea ce face husa un accesoriu indispensabil pentru utilizator.

Avantaje si dezavantaje telefon cu tastatura

Mesajele se scriu cu cel putin 15 secunde mai repede pe tastatura decat pe un telefon sesnibil la atingere, iar acest tip de telefon nu este atat de sensibil la zgarieturi.

Printre dezavantaje se situeaza si tastele care ocupa jumatate de telefon si micsoreaza ecranul.

Viteza mica de navigare pe internet este un alt punct slab al telefoanelor cu tastatura.

#sms, #telefon, #telefon cu tastatura, #telefon cu touchscreen , #Stiri Internet