Sony, atacat din nou de hackeri

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 14:46
1470 citiri
Sony, atacat din nou de hackeri

Un grup de hackeri sustine ca au furat peste un milion de parole, adrese de mail si alte informatii dupa ce au atacat reteaua Sony, conform NewsIn.

Grupul Lulz Security a anuntat ca a spart serverele care se ocupa de site-ul sonypictures.com. Hackerii afirma ca au spart o baza de date ce includea parole necriptate, precum si nume, adrese si date de nastere ale clientilor Sony.
"Dintr-o singura tentativa am accesat TOTUL", au spus ei. "De ce aveti atat de multa incredere intr-o companie care isi permite sa fie deschisa la atacuri atat de simple?", au adaugat ei.

"Ce este mai grav este ca toate datele pe care le-am luat erau necriptate. Sony a stocat peste 1.000.000 de parole ale clientilor sai in format text, ceea ce inseamna ca poti pur si simplu sa le ei", au subliniat hackerii.
Compania a precizat ca este la curent cu declaratia Lulz Security si ca ancheteaza.

In luna aprilie, hackeri au spart reteaua pentru Playstation a Sony si au furat date din peste 77 de milioane de conturi. Atacul este considerat cel mai mare din istoria internetului si a determinat Sony sa inchida reteaua Playstation si alte servicii timp de aproape o luna.

Compania a estimat ca incidentul va provoca pierderi de 170 de milioane de dolari profitului sau operational.

De atunci, retelele Sony au devenit tinte pentru hackeri, iar compania a confirmat ca cel putin patru incidente au avut loc inainte de presupusul atac asupra Sony Pictures.

#hacker, #retea sony, #spargere mail , #Stiri Internet