Sony Ericsson desfiinteaza 2.000 de locuri de munca

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 11:10
1694 citiri
Sony Ericsson desfiinteaza 2.000 de locuri de munca

Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. a anuntat ca va disponibiliza inca 2.000 de angajati, dupa ce anuntase deja ca va concedia 2.000 de persoane, intr-o masura ce va duce la costuri de restructurare de 200 milioane euro, relateaza Bloomberg.

"Programul de reducere de costuri anuntat astazi va cuprinde o noua reducere a numarului total de angajati, masura ce va afecta circa 2.000 de persoane", a anuntat grupul.

Sony Ericsson a inregistrat in primul trimestru o pierdere neta de 293 milioane euro, ca urmare a scaderii vanzarilor.

Grupul a livrat 14,5 milioane telefoane in primul trimestru. Compania a mai anuntat ca vanzarile au scazut la 1,74 miliarde euro, de la nivelul de 2,7 miliarde euro din perioada similara a anului trecut.

Sony Ericsson, ce nu este listata la bursa, a fost infiintata in 2001 de grupul suedez Ericsson si de grupul japonez Sony.

Tot vineri, grupul nipon Toshiba a anuntat ca va concedia 3.900 de angajati ce au contracte temporare de munca, pana in martie 2010, scrie Les Echos.

Toshiba a disponibilizat deja 4.500 de salariati cu contracte temporare de munca. Anuntul vine in contextul in care compania a suferit pierderi de 2,5 miliarde dolari in anul fiscal incheiat in 31 martie. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#angajati, #disponibilizari, #sony, #toshiba , #Stiri Internet