Sony va da drumul platformei PlayStation Network

Duminica, 01 Mai 2011, ora 14:19
1207 citiri
Sony va da drumul platformei PlayStation Network

Saptamana viitoare, Sony va relua partial serviciile oferite prin platforma PlayStation Network si va oferi stimulente clientilor pentru a-i determina sa nu plece la concurenta, dupa ce un hacker a furat datele personale din conturile a 78 de milioane de utilizatori, transmite Reuters, preluat de Mediafax. 

 

Unii reprezentanti ai companiei japoneze si-au cerut duminica scuze pentru bresa de securitate, intr-o conferinta de presa, acestea fiind primele comentarii publice din partea Sony dupa criza care a dus la inchiderea PlayStation Network pe 19 aprilie. 

Sony a reiterat posibilitatea ca printre datele furate sa fi fost si informatii privind cardurile de credit ale clientilor.

"Ne cerem scuze profunde pentru problemele si necazurile create utilizatorilor", a declarat Kazuo Hirai, pe locul doi in ierarhia companiei si principalul candidat la succesiunea directorului general Howard Stringer, dupa care s-a inclinat adanc.

Stringer nu a participat la conferinta de presa.

Multi utiliatori ai PlayStation au fost infuriati de faptul ca primul avertisment privind una dintre cele mai grave brese de securitate informatica produsa vreodata a venit la o saptamana dupa ce Sony a inchis reteaua si la cateva ore dupa de Hirai a prezentat primele tablete PC ale companiei.

Sony a anuntat ca va oferi continut gratuit, inclusiv acces liber la retea, timp de 30 de zile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecarea utilizatorilor.

Compania a precizat ca dupa atacul informat a imbunatatit securitatea si vor fi introduse sisteme mai avansate de protectie a datelor.

Sony a cerut totodata FBI sa investigheze atacul informatic.

In legatura cu acuzatiile ca utilizatorii au fost informati tarziu despre bresa de securitate, Hirai a spus ca Sony a vrut sa afle mai intai ce date au fost furate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sony, #playstation network atac , #Stiri Internet