Specialistii avertizeaza: Romania, atacata de hackeri cu o noua varianta a unui virus foarte periculos

Marti, 01 Martie 2016, ora 19:29
886 citiri
Specialistii avertizeaza: Romania, atacata de hackeri cu o noua varianta a unui virus foarte periculos
Foto: Ziare.com

Echipa de cercetare a Kaspersky Lab a descoperit, recent, un nou atac informatic cu o varianta de CTB-Locker, virus care cripteaza nu doar documente, ci si servere, si pentru care, momentan, nu s-a gasit o modalitate de decriptare.

Expertii companiei precizeaza intr-un comunicat de presa ca, pana in prezent, exista fisiere web criptate in peste 70 de servere localizate in zece tari, majoritatea victimelor fiind din SUA (58,1%) si Rusia (23,3%).

Romania se afla printre tarile-victima, clasandu-se pe locul cinci in topul primelor zece state, cu o pondere de 2,3%, sustine sursa citata. Aceleasi ponderi procentuale se regasesc in dreptul Italiei, Malaeziei, Norvegiei, Belgiei, Indiei, Thailandei si Canadei.

"Infractorii cauta site-uri vulnerabile, astfel incat sa poata sa incarce codul pe server si sa cripteze toate fisierele de pe server. De asemenea, afiseaza pe pagina principala a unui site vizat informatii despre cum pot fi decriptate fisierele si despre valoarea recompensei: ...citeste mai departe despre "Specialistii avertizeaza: Romania, atacata de hackeri cu o noua varianta a unui virus foarte periculos" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania virus CTB Locker, #Romania hackeri CTB Locker, #virus CTB Locker , #Stiri Internet