Spioni in casa ta: Gigantii IT colecteaza datele utilizatorilor prin intermediul dispozitivelor inteligente

Joi, 12 Februarie 2015, ora 17:06
1425 citiri
Spioni in casa ta: Gigantii IT colecteaza datele utilizatorilor prin intermediul dispozitivelor inteligente
Foto: Kompyuteran.com

Televizoarele inteligente pot inregistra toate conversatiile care au loc in jurul lor, insa nu sunt singurele obiecte din casa care se pot transforma in spioni.

In aceasta saptamana, presa a relatat ca producatorul sud-coreean Samsung si-a avertizat clientii asupra unui aspect foarte important, arata Daily Mail.

Televizoarele sale sunt dotate cu o functie de recunoastere vocala. In principal, ar trebui sa "inteleaga" comenzi precum "Turn on", insa pot si sa inregistreze absolut tot ce se vorbeste in jurul lor.

"Trebuie sa fiti constienti ca daca discutati despre chestiuni personale sau despre informatii sensibile, acestea se vor numara printre datele stocate si transmise unei alte firme", precizeaza cei de la Samsung.

Televizoarele smart, transformate in spioni? Avertisment de la Samsung (Video)

In consecinta, conversatiile care ar trebui sa ramana private pot fi inmanate oricui de catre producatorul sud-coreean. In apararea sa, Samsung a precizat ca inmaneaza datele ...citeste mai departe despre "Spioni in casa ta: Gigantii IT colecteaza datele utilizatorilor prin intermediul dispozitivelor inteligente" pe Ziare.com

#spioni televizoare Samsung, #spioni televizoare inteligente, #dispozitive spioni casa , #Stiri Internet