Spionii din buzunarul tau: Te pacalesc ca e gratis, dar ajungi sa platesti scump - Pericolele aplicatiilor mobile

Vineri, 20 Mai 2016, ora 07:13
3243 citiri
Spionii din buzunarul tau: Te pacalesc ca e gratis, dar ajungi sa platesti scump - Pericolele aplicatiilor mobile
Foto: Arhiva Ziare.com

Este foarte util sa ai un smartphone in ziua de azi. Iti place sa vorbesti online cu prietenii? Sau vrei sa faci poze profi? Ori ai de gand sa te relaxezi cu un joc? Exista o aplicatie pentru aproape orice. Insa cati dintre noi suntem constienti de pericolele care stau in spatele acestor programe pe care le instalam pe telefon?

Cu siguranta ati observat intrebarile care apar pe ecran de fiecare data cand instalati o aplicatie, care va cer permisiunea de a accesa diferite informatii stocate in telefon. Dar sunt foarte putini cei care chiar citesc termenii si conditiile si care apasa pe butonul "accept" in deplina cunostinta de cauza. Mai exact, un studiu recent arata ca doar 37% dintre utilizatori citesc aceste lucruri.

Pericolul din buzunarul tau: Un numar mare de utilizatori ignora un lucru crucial cand instaleaza aplicatii

Specialistii in securitate cibernetica au un sfat general pentru utilizatori: Pare ca e prea frumos ca sa fie adevarat? Atunci trebuie sa fii atent, ...citeste mai departe despre "Spionii din buzunarul tau: Te pacalesc ca e gratis, dar ajungi sa platesti scump - Pericolele aplicatiilor mobile" pe Ziare.com

#pericol aplicatii telefon, #pericol aplicatii smartphone , #Stiri Internet