SRI ne avertizeaza: Atentie la datele personale postate pe retelele de socializare!

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 17:58
1206 citiri
SRI ne avertizeaza: Atentie la datele personale postate pe retelele de socializare!
Foto: cybersecurity-romania.ro

Serviciul Roman de Informatii (SRI) transmite un avertisment tuturor celor care posteaza date personale pe retelele de socializare, subliniind faptul ca, oricat de bine ar fi protejate, ele pot fi folosite de persoane rau intentionate.

"Date personale pe retele sociale? Avand in vedere ca retelele sociale se bazeaza pe comunicare si conexiuni, utilizatorii acestora sunt adesea incurajati/ tentati sa posteze informatii cu caracter personal. In acest demers, ei nu iau in calcul intotdeauna importanta si tipul de informatie pe care o posteaza in spatiul virtual si nici consecintele care pot surveni.

Aceste informatii pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza mediul virtual in scopuri ilicite (acces la date personale sau cu caracter financiar) ", este avertismentul postat sambata pe pagina de Facebook a SRI.

Astazi se incheie la Sibiu a treia editie a Conferintei Internationale "Cyber Security Awarness", cotata ca fiind cel mai mare eveniment de constientizare ...citeste mai departe despre "SRI ne avertizeaza: Atentie la datele personale postate pe retelele de socializare!" pe Ziare.com

#SRI date personale retele sociale , #Stiri Internet