SRI spune ca atacul cibernetic de la MAE ar fi fost opera unei tari, nu a lui WannaCry

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 19:11
1014 citiri
SRI spune ca atacul cibernetic de la MAE ar fi fost opera unei tari, nu a lui WannaCry
Foto: Arhiva Ziare.com

Anton Rog, directorul centrului Cyberint al SRI, a oferit, miercuri, mai multe detalii despre atacul cibernetic de la Ministerul Afacerilor Externe. Acesta a dezvaluit ca au fost tintiti anumiti angajati ai ministerului.

"Atacul de la MAE a fost un atac tintit chirurgical, de tip advanced persistent threat. In spatele acestui atac de obicei sta un actor statal. A fost un atac tintit pe anumiti angajati de acolo, noi am interceptat atacul respectiv, l-am oprit", a spus Anton Rog, citat de Digi 24.

Acesta a precizat ca celelalte atacuri care au afectat institutii ale statului sau entitati private din tara noastra au fost de alta natura.

Amintim ca site-ul CyberScoop a dezvaluit saptamana trecuta ca Ministerului Afacerilor Externe din Romania s-a aflat printre institutiile tinite de un atac pus la cale de un grup de hackeri de elita care are legaturi cu Guvernul din Rusia.

Dupa cateva ore, Serviciul Roman de Informatii a confirmat tentativa de atac cibernetic asupra MAE, dar a precizat ca l-a contracarat.

Citeste mai multe informatii despre recentul atac cibernetic:

WannaCry: Ancheta penala in Romania in cazul recentelor atacuri informaticeWannaCry: Cate institutii din Romania au fost afectate de atacul cibernetic si ce trebuie sa facem sa nu ne virusamUn spital din Romania, victima a atacului cibernetic globalSpecialist Bitdefender: Multe dintre institutiile publice din Romania sunt extrem de vulnerabile la atacul WannaCry ...citeste mai departe despre "SRI spune ca atacul cibernetic de la MAE ar fi fost opera unei tari, nu a lui WannaCry" pe Ziare.com

#SRI atac cibernetic MAE, #atac cibernetic MAE, #atac cibernetic Romania , #Stiri Internet