Studiu ingrijorator: Tot mai multe companii au fost atacate de hackeri, dar habar n-au cum sa se protejeze

Marti, 20 Decembrie 2016, ora 16:02
2865 citiri
Studiu ingrijorator: Tot mai multe companii au fost atacate de hackeri, dar habar n-au cum sa se protejeze
Foto: EY Romania

Tot mai multe companii se confrunta cu atacuri cibernetice, dar adevarata problema este ca nu sunt suficient de pregatite sa le tina piept.

EY a realizat un studiu care are la baza un sondaj derulat in randul a 1.735 de organizatii la nivel global si analizeaza unele dintre cele mai importante probleme de securitate cibernetica cu care se confrunta organizatiile in ecosistemul digital actual.

Intrebati daca au inregistrat recent incidente periculoase de securitate cibernetica, peste jumatate (57%) din respondenti au declarat ca da.

Aproape jumatate (48%) dintre ei au spus ca arhitectura de protectie si controalele de securitate informatica sunt principalele vulnerabilitati ale companiei - o crestere de la de 34% din 2015.

In plus, respondentii au spus ca toate amenintarile de securitate, incluzand malware (52%), phishing (51%), furtul de informatii financiare (45%) sau atacurile indreptate asupra furtului de drepturi de proprietate intelectuala sau de date (42%) sunt in ...citeste mai departe despre "Studiu ingrijorator: Tot mai multe companii au fost atacate de hackeri, dar habar n-au cum sa se protejeze" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii atacuri hackeri , #Stiri Internet