SUA au denuntat decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

Sambata, 22 Martie 2014, ora 12:34
1130 citiri
SUA au denuntat decizia Turciei privind blocarea accesului la Twitter

Washingtonul a denuntat vineri decizia premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, privind blocarea accesului la Twitter, Departamentul de Stat apreciind ca un astfel de demers este "contrar dorintei exprimate de Turcia de a fi un model de democratie".

"Statele Unite sustin libertatea de exprimare in Turcia si se opun oricarui obstacol" in acest sens, a declarat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, potrivit Mediafax.

"Cerem Guvernului turc sa restabileasca accesul cetatenilor (turci) la Twitter si sa asigure un acces liber la toate retelele de socializare", a adaugat ea.

"Guvernele democratice trebuie sa accepte sa asculte voci care sunt in dezacord" cu actiunile lor, a continuat Psaki.

"Presa independenta si exprimarea fara piedici constituie elemente esentiale ale societatilor deschise si democratice", a subliniat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane.

Casa Alba este "profund ingrijorata" in legatura cu decizia lui Erdogan, a anuntat purtatorul de cuvant Jay Carney.

Autoritatile turce din domeniul telecomunicatiilor (TIB) au anuntat joi seara ca au blocat accesul la Twitter pe baza unui ordin judecatoresc, dupa ce premierul Erdogan a amenintat ca va interzice aceasta retea de socializare, in semn de represalii pentru publicarea inregistrarilor unor conversatii telefonice care il implica intr-un scandal de coruptie.

Blocarea accesului la Twitter are loc cu cateva zile inainte de alegerile municipale din 30 martie, care, potrivit specialistilor, vor avea alura unui veritabil "referendum" contra lui Erdogan.

#acces Twitter, #twitter turcia , #Stiri Internet