SUA cer aliatilor sa lupte impotriva jihadistilor si pe internet

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 15:55
1143 citiri
SUA cer aliatilor sa lupte impotriva jihadistilor si pe internet

Statele Unite au cerut luni aliatilor din coalitia impotriva gruparii Statul Islamic sa extinda lupta contra jihadistilor si pe internet, pentru a combate propaganda prin care acestia din urma isi recruteaza noi adepti, transmite AFP.

In timpul unei reuniuni pe tema mijloacelor de contracarare a propagandei jihadiste de pe retelele de socializare, ce se desfasoara in Kuwait, coordonatorul american al coalitiei, generalul John Allen, a subliniat ca aceasta propaganda de 'razboi oribila (...) este menita sa recruteze si sa perverteasca inocenti'. El estimeaza ca Statul Islamic nu va fi 'invins cu adevarat decat atunci cand va fi negata legitimitatea mesajului pe care-l transmite tinerilor vulnerabili', potrivit Agerpres.

Gruparea Statul Islamic, ce a proclamat un 'califat' pe teritoriile pe care le controleaza in Siria si Irak, foloseste cu multa iscusinta retelele de socializare cu ajutorul carora difuzeaza filme propagandistice si o publicatie editata cu multa grija. Acest tip de propaganda a convins multi europeni si americani sa devina partizani ai jihadistilor, fapt ce provoaca ingrijorari serioase guvernelor occidentale. Nu doar recrutarea de noi adepti starneste preocupari, ci si influenta pe care aceasta campanie o are in determinarea tinerilor musulmani de a conduce atacuri teroriste.

Combaterea amenintarilor venite din partea Statului Islamic 'necesita o abordare globala si coordonata la nivel international, regional si local, combinand actiunea militara, aplicarea legii, culegerea de informatii, precum si mijloace economice si diplomatice', a sintetizat generalul american.

#lupta jihadisti Internet, #jihadisti Internet, #razboi terorism Internet , #Stiri Internet