Suntem bombardati din ce in ce mai mult de mesaje spam: Politia si sportul, in topul domeniilor abordate de hackeri

Luni, 29 August 2016, ora 18:49
750 citiri
Suntem bombardati din ce in ce mai mult de mesaje spam: Politia si sportul, in topul domeniilor abordate de hackeri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ai fost bombardat in ultima vreme in casuta de email de mesaje de tip spam? Cel mai probabil, ele au avut ca subiect politica si sportul.

Cel putin asa sustine o cercetare de piata realizata de specialistii in securitate cibernetica de la Kaspersky Lab pentru perioada aprilie-iunie 2016.

Printre cele mai utilizate nume in mesajele de tip spam se numara Donald Trump, controversatul candidat republican la sefia Casei Albe.

"In aceste e-mail-uri, autorii le-au spus celor vizati despre metodele unice ale lui Donald Trump de a face bani si i-au invitat sa procedeze la fel. Pentru a afla mai multe informatii, utilizatorii erau invitati sa dea click pe link-ul din e-mail.

Link-ul ducea la un fals portal de stiri, cu un articol pe aceasta tema. Pentru a incepe sa faca si ei bani, utilizatorii trebuiau sa-si completeze datele personale intr-un formular online de pe site-ul respectiv", se arata in raport.

Utilizatorul nu castiga insa niciun ban, in schimb infractorii cibernetici ...citeste mai departe despre "Suntem bombardati din ce in ce mai mult de mesaje spam: Politia si sportul, in topul domeniilor abordate de hackeri" pe Ziare.com

#emailuri mesaje spam, #cum ne protejam de spam, #mesaje spam 2016, #mesaje spam Donald Trump , #Stiri Internet