Talpes: Impozitarea veniturilor din IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software

Joi, 27 Mai 2010, ora 16:14
1581 citiri
Talpes: Impozitarea veniturilor din IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software

Eliminarea scutirilor de la impozitul pe venit a programatorilor IT va duce la o crestere a costurilor companiilor de profil cu pana la 10%, a declarat joi CEO-ul companiilor Softwin si BitDefender, Florin Talpes, considerand aceasta masura ca o "tentativa de omor" a industriei de software, informeaza NewsIn.

"Ceea ce a decis Guvernul ieri va duce la cresterea cu circa 12-17% a costurilor cu salariile ale companiile din sectorul de software. Aceste costuri reprezinta circa 80% din costurile totale ale companiilor de profil. Astfel, se va ajunge la o crestere a costurilor acestor companii, in plina criza economica, cu pana la 10%", a declarat CEO Softwin si BitDefender, Florin Talpes, in cadrul seminarului Anteprenor 2010 - Show me the business, organizat de Money Express.

Potrivit lui Talpes, masura guvernamentala de impozitare a venitului programatorilor IT este o "tentativa de omor" a indistriei de software, in contextul in care profitul mediu al companiilor din domeniu este de circa 10%.

"Decizia de aseara a Guvernului poate sa schimbe tot destinul industriei software. Firmele mici din domeniu fie vor alege sa plateasca aceste taxe, fie vor gasi cai de eludare", a adaugat Florin Talpes.

De asemenea, Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a transmis joi ca nu accepta fiscalizarea sectorului IT, sustinand ca aceasta masura va duce la un adevarat exod al inteligentei romanesti spre Silicon Valley si spre NASA si va pagubi Romania de una din cele mai profitabile industrii.

 

#indistrie software venituri it impozitare , #Stiri Internet