Tara care implementeaza reteaua proprie de Internet

Luni, 29 August 2016, ora 21:43
799 citiri
Tara care implementeaza reteaua proprie de Internet
Foto: Arhiva/Pixabay

Iranul a anuntat ca a finalizat prima faza a implementarii retelei nationale de Internet. Reteaua va fi complet functionala in luna martie a anului viitor.

Trambitata ca o reusita majora la o ceremonie care a avut loc duminica, la care a luat parte insusi ministrul Tehnologiei, Mahmoud Vaezi, aceasta retea nationala de Internet nu este decat o modalitate prin care autoritatile pot sa controleze felul in care populatia tarii foloseste Internetul, spun criticii, conform BBC.

Conform agentiei de presa de stat din Iran, Internetul de care va beneficia populatia va fi unul de "inalta calitate, de mare viteza".

Unul dintre motivele pentru care Iranul si-a propus sa implementeze o retea proprie de Internet este pentru promovarea continutului islamic. In plus, spune ministrul Tehnologiei, reteaua proprie de Internet va face ca si atacurile cibernetice sa fie mai putine si mai usor de combatut.

Desi se promite ca toate serviciile, aplicatiile si "diverse tipuri de ...citeste mai departe despre "Tara care implementeaza reteaua proprie de Internet" pe Ziare.com

#retea nationala Internet Iran, #cenzura Iran, #internet Iran cenzura, #tari retele proprii Internet , #Stiri Internet