Tarile care comanda ploaia

Sambata, 30 Iulie 2016, ora 16:07
806 citiri
Tarile care comanda ploaia
Foto: Arhiva Ziare.com

In China, ploaia vine la comanda. Beijingul cheltuieste 30 de milioane de dolari in aceasta vara pentru un proiect care presupune folosirea unor tehnici de modificare a vremii, ca parte a unei campanii mai vaste.

China a folosit astfel de tehnici incepand cu 2008, cand a avut a avut loc Olimpiada de la Beijing, scrie Business Insider.

Insa nu este singura tara care incearca sa controleze ploaia. Cel putin alte 52 de tari, printre care si Statele Unite, deruleaza in prezent programe de modificare a vremii, fata de 42 de tari in urma cu cinci ani, potrivit Organizatiei Meteorologice Mondiale.

Totul a inceput in anii '40, odata cu experimentele realizate de doi oameni de stiinta de la General Electric pe muntele Washington, "considerat cel mai furtunos munte din lume", si in New York. Dupa o serie de experimente, cei doi cercetatori au reusit sa produca ploaia folosind gloante cu iodura de argint. In 1948, au obtinut un brevet pentru aceasta tehnica, ce a fost numita ...citeste mai departe despre "Tarile care comanda ploaia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tari comanda ploaie, #insamnatare nori, #tehnici producere ploaie , #Stiri Internet