Te-ai inregistrat pe diverse site-uri cu profilul de Facebook? Hackerii ar putea face cumparaturi cu banii tai

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 17:45
1378 citiri
Te-ai inregistrat pe diverse site-uri cu profilul de Facebook? Hackerii ar putea face cumparaturi cu banii tai
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu ai mai vrut sa-ti alegi o parola si un nume de utilizator, asa ca te-ai inregistrat cu profilul de Facebook pe anumite site-uri? Hackerii aveau deschisa o portita prin care puteau intra pentru a-ti fura datele personale si - de ce nu - sa faca cumparaturi pe banii tai.

Specialistii in securitate cibernetica de la Bitdefender au descoperit o vulnerabilitate in mecanismul de autentificare al Facebook, care le permitea atacatorilor sa fure identitatea anumitor utilizatori si sa le acceseze majoritatea conturilor online unde se pot conecta cu ajutorul profilului de pe reteaua sociala.

Autentificarea prin retele sociale este o metoda alternativa de conectare la diverse conturi, care le ofera utilizatorilor o modalitate mai convenabila de a se inregistra fara a mai completa campurile de utilizator si parola.

Cele mai multe site-uri permit conectarea prin retelele sociale, precum Facebook, LinkedIn, Twitter sau Google Plus.

Dar specialistii Bitdefender au gasit o modalitate ...citeste mai departe despre "Te-ai inregistrat pe diverse site-uri cu profilul de Facebook? Hackerii ar putea face cumparaturi cu banii tai" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook log in hackeri, #Facebook atac hackeri, #facebook hackeri , #Stiri Internet