Techsylvania 2018, intre speakeri internationali, record de participanti si incubatoare anuntate in premiera

Marti, 19 Iunie 2018, ora 16:58
1760 citiri
Techsylvania 2018, intre speakeri internationali, record de participanti si incubatoare anuntate in premiera

Un numar record de peste 2.000 de participanti, un debut sold out pentru al 5-lea an consecutiv, 45 de speakeri de top din 15 tari, aflati in premiera in Romania si peste 70 de prezentari, workshop-uri, Q&A's si sesiuni satelit au marcat a 5-a editie a Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Estul Europei.

Pe scenele Techsylvania au fost anuntate in premiera doua incubatoare de startup-uri, iar o echipa din Spania care dezvolta o solutie de evenimente corporate ce foloseste big data pentru optimizarea costurilor a castigat marele premiu - o excursie in Silicon Valley - California cu toate cheltuielile incluse.

Participantii au descoperit in cele doua zile ale conferintei cum s-au dezvoltat unii dintre gigantii industriei IT, ce strategii trebuie sa urmeze, dar si cum trebuie abordata o idee de afacere pentru a nu esua.

Cei mai curiosi au putut afla cum functioneaza asistenul de vanzari bazat pe inteligenta artificiala dezvoltat de eBay, chiar de la Japjit Tulsi, Vice President Engineering al companiei si cel care conduce echipa de dezvoltare, dar si care sunt secretele dezvoltarii unui produs de la Sebastian Dobrincu.

Tanarul a luat prin surprindere Statele Unite castigand un million de dolari la 19 ani prin crearea unui serviciu care sincronizeaza platformele de social media, iar printre clientii lui se numara Selena Gomez, Justin Bieber si Kevin Hart.

Acesta este doar unul dintre cei 19 speakeri din Statele Unite care au urcat pe scena Techsylvania.

Yossi Vardi considerat a fi "parintele" ecosistemului de technologie din Israel si investitorul principal al primului serviciu de mesagerie online din lune, ICQ si Ralph Simon, cunoscut drept omul care inventat ringtone-ul au oferit un moment unic pe scena Techsylvania.

Cu o experienta greu de egalat, cei doi au vorbit despre cum se poate crea un ecosistem care sa incurajeze startup-urile.

Cum "treci oceanul" cu afacerea ta a fost subiectul dezbatut de patru dintre cei mai de succes antreprenori din Romania. Unul dintre acestia, Dan Isai (Salad Box) , impreuna cu Radu Lupas au lansat Tasty Business, un incubator dedicat startup-urilor din domeniul horeca.

De pe scena Techsylvania nu a lipsit Omer Tetik, CEO-ul Bancii Transilvania, care a explicat cum se vor dezvolta serviciile bancare in urmatorii ani pentru a tine pasul cu tehnologia sau Sonny Vu, creatorul bratarii de fitness Misfit, companie achizitionata de celebrul Fossil, care le-a dezvaluit antreprenorilor care sunt cele mai multe importante calitati ale unui antreprenor.

Incubator de un million de euro pentru zona cybersecurity anuntat la Techsylvania

Florin Talpes, fondatorul si CEO-ul Bitdefender, cel mai mare producator de software din Romania, a anuntat pe scena Techsylvania lansarea unui incubator pentru startup-urile din zona de cybersecurity. Programul de incubare are un budget de un million de euro si va fi lansat oficial in septembrie.

"Sfatul meu pentru tinerii antreprenori este sa caute oameni cu experienta care inteleg ce inseamna sa te extinzi la nivel global si sa ii angajeze. Nu sunt multi in Romania, dar daca ii gasesc, trebuie sa le ofere un loc in companie, deoarece cele mai multe startup-uri esueaza din cauza lipsei de cunostinte si nu din cauza unor probleme tehnice", a explicat Florin Talpes.

O alta premiera in istoria Techsylvania au fost sesiunile Q&A. A fost locul in care scena a devenit a publicului, iar invitatii au raspuns la orice intrebare.

Sesiunea sustinuta de Katherine Manderfield (The New York Times) si Anda Gansca (Knotch) a umplut sala pana la refuz, iar acestea au oferit informatii despre viitorul publicitatii in mediul online. In prezent 83% din publicitatea digitala din Statele Unite se duce catre Google si Facebook.

"In viitor, succesul unei campanii publicitare depinde de cat de bine iti cunosti clientul si cat de bine reusesti sa raspunzi nevoilor lui", a spus Katherine Manderfield (The New York Times) .

Ultima prezentare, dar una dintre cele mai asteptate si apreciate a fost oferita de Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, celebra aplicatie de navigatie. Acestea le-a aratat participantilor cum a pornit serviciul in momentul lansarii si ce pasi au fost necesari pentru ca aplicatia folosita de peste 100 de milioane de soferi sa ajunga in stadiul actual, dar si cum aceasta ajuta la descongestionarea traficului din mai multe orase.

"Am fost nevoiti sa construim o platforma paralela pentru a putea derula diferite teste. Asa am descoperit cum numarul de utilizatori varia foarte mult intre diferite tari, de exemplu. Am decis atunci sa adaugam steagul fiecarei tari in aplicatie si asa numerele au inceput sa creasca", a explicat aceasta.

In acest moment, in Statele Unite, 70% dintre accidentele auto sunt raportate initial pe Waze si abia apoi la serviciul de urgenta.

Din Spania in Silicon Valley via Techsylvania

Troop Travel, un startup fondat in Spania a castigat Startup Avalanche, competitia internationala dedicata startup-urilor organizata in parteneriat cu Risky Business.

Premiul cel mare, oferit de Arobs Transilvania Software este o excursie de noua zile in Silicon Valley. Aici, echipa Troop Travel va avea oportunitatea de a se intalni cu investitori, care ii vor ajuta sa-si duca afacerea la urmatorul nivel. Startup-ul foloseste Big Data pentru a eficientiza costurile calatoriilor in scop de afaceri.

"Motorul de dezvoltare al unei comunitati este spiritul antreprenorial si m-am angajat sa sustin ideile inovative si cu potential real. Sustin tinerii si ii incurajez sa mearga inainte si sa se concentreze pe castig", a declarat Voicu Oprean, director general al Arobs Transilvania Software.

15 startup-uri din cele peste 285 inscrise initial au fost alese pentru a-si prezenta compania in fata investitorilor si doar sase dintre ele au ajuns in finala.

Investitori care administreaza fonduri venture capital de peste 3 de miliarde de dolari au fost prezenti la Techsylvania.

"Connected Grandma" a castigat maratonul de 24 de ore

O aplicatie care ii alerteaza pe cei care au in grija rude in varsta despre starea acestora a castigat maratonul de programare de 24 de ore. Connected Grandma, cu ajutorul unui smartwatch, monitorizeaza pulsul si activitatea rudelor in varsta si poate chiar sa le ofere un raport apartinatorilor. Creata de echipa condusa de Bia Beniamin s-a gandit chiar si la includerea unei functii GPS in acest serviciu.

In pauzele dintre prezentarile din cadrul conferintei, participantii au putut sa afle cum functioneaza cea mai noua aplicatie a Bancii Transilvania, BT Pay, iar cu putin noroc au castigat unul dintre cele 400 de premii oferite de Crossover.

Soferii pasionati au avut sansa sa testeze un sistem electric de directie dezvoltat de compania Bosch sau sa isi descopere starea de spirit cu ajutorul unei aplicatii a Betfair Romania Development.

Participantii nu au ratat nici sansa de a testa BMW i3. Multumita trenului de rulare BMW eDrive complet electric, BMW i3 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, fara intrerupere a fortei de propulsie.

Aceasta editie nu ar fi putut avea loc fara sprijinul partenerilor care sustin Techsylvania si isi doresc sa dezvolte comunitatea pasionata de tehnologie a Europei de Est. Acestia contribuie activ la cresterea comunitatii IT pe plan local, dar si international.

BT si Crossover sunt cei doi parteneri principali ai Techsylvania 2018.

Banca Transilvania sustine oamenii intreprinzatori, startup-urile locale si ideile care fac diferenta. Pentru BT, digitalizarea inseamna mobilitate, economie de timp si gestionarea personala a banilor.

Mii de parteneri ai companiei de origine americana Crossover contribuie la dezvoltarea unor solutii IT, in comunitati din Romania, Polonia, Turcia, Rusia, dar si din jurul lumii, insumand peste 100 de tari.

Lista sustinatorilor inovatiei si tehnologiei prezenti in cadrul Techsylvania continua cu: Betfair Romania Development, Bosch, BMW Group Romania, Connatix, E.ON, Accenture, Laurentiu, Laurentiu si Asociatii, Pitech Plus & Rodeapps, Arobs Transilvania Software, Auchan Retail Romania, Telenav, Metro Systems, OMV Petrom, Halcyon Mobile, iQuest, Riverbed, Modus Create, IBM, ComplyAdvantage, Macadamian, HERE, Dual IT, Take Off Labs, Tapptitude, Ambrosus, Ness Technologies, Allview, Ambrosus, ThatDevSpace, Wolfpack Digital, Lisam Systems, Ambasada Republicii Polone in Romania, Cyber Solutions.

Ne sustin: Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment dedicat tuturor pasionatilor din lumea IT, tehnologiei si a business-ului, creat in urma cu cinci ani de catre Oana Petrus si Vlad Ciurca.

Scopul acestuia este de a deveni un liant intre comunitatile locale si cele mai noi tehnologii si tendinte, dar si de a crea circumstantele potrivite de networking cu cei mai influenti oameni din industria IT.

Numarul participantilor la eveniment creste anual, la ultima editie fiind prezenti peste 2000 de oameni, dovedind astfel, inca o data, ca este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Romania si din Europa de Est.

Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor cinci editii se numara Felix Petersen, Managing Director Europe al Samsung NEXT, Tim Draper, fondator al Universitatii Draper si a DFJ, Mark Shuttleworth, fondator al Ubuntu si Canonical, Andy Piper, Developer Advocate la Twitter, Andreas Ehn, co-fondator al Wrapp (primul angajat al Spotify), Chad Fowler, Divisional CTO la Microsoft.

Ne puteti urmari pe:

https://techsylvania.co/| FB: Techsylvania | Twitter: @techsylvania

#Techsylvania 2018 , #Stiri Internet