Tehnologia biometrica: Romania se pregateste pentru buletinele cu cip

Luni, 31 Martie 2014, ora 16:43
1798 citiri
Tehnologia biometrica: Romania se pregateste pentru buletinele cu cip
Foto: iDownloadBlog

Puternic combatute de activistii pentru respectarea dreptului la viata privata si a libertatilor civile, cartile de identitate biometrice au devenit in ultimii ani o realitate in tot mai multe tari de pe toata suprafata globului.

Si romanii vor putea alege intre buletinele obisnuite si buletinele cu cip, pe care vor fi stocate informatii precum prenumele parintilor, dar si date biometrice ca imaginea faciala si amprentele. Potrivit autoritatilor, noile buletine includ masuri avansate de protectie in cazul tentativelor de duplicare sau de alterale a datelor cu caracter personal.

Documentul va reda in continuare numele si prenumele, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura, fotografia, codul numeric personal si adresa.

Pro si contra buletine biometrice

Sintetizand, principalele argumente aduse de reprezentantii celor doua parti implicate in dezbaterea cu privire la tehnologia biometrica de identificare, ...citeste mai departe despre "Tehnologia biometrica: Romania se pregateste pentru buletinele cu cip. In ce tari exista deja" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buletine cip, #carte identitate biometrica, #tehnologie biometrica , #Stiri Internet