Tehnologia inovatoare care ne-ar putea arata ce cumparam de la magazin si ce mancam cu adevarat

Luni, 28 Martie 2016, ora 14:49
1129 citiri
Tehnologia inovatoare care ne-ar putea arata ce cumparam de la magazin si ce mancam cu adevarat
Foto: SCiO

Cum ar fi sa mergi la cumparaturi si sa ai incorporat in telefon un scaner de marimea unui bob de orez, care sa-ti arate exact ce contine mancarea pe care o gasesti pe rafturi? Adevarul este ca aceasta tehnologie e mai aproape de noi decat am crede.

Dispozitivul ne-ar putea arata cata vitamina C contine un mar sau daca o briosa are gluten, dar si multe alte lucruri, arata Washington Post.

Chiar daca nu vom putea face acest lucru de maine, scenariul nu este unul foarte indepartat.

Deja cel putin trei companii incearca sa aduca scanarea optica pe piata alimentelor. TellSpec si SCiO lucreaza de ceva vreme la un scaner de mana destinat cumparatorilor, in timp ce lantul de magazine Target vrea sa ia fata rivalilor si sa creeze o baza de date uriasa.

Tehnologia se bazeaza pe ideea ca fiecare substanta reflecta (si absoarbe) lumina intr-un mod unic, iar acest lucru poate fi considerat un fel de amprenta optica.

Adevarata provocare nu o reprezinta obiectul cu care scanezi ...citeste mai departe despre "Tehnologia inovatoare care ne-ar putea arata ce cumparam de la magazin si ce mancam cu adevarat" pe Ziare.com

#scaner mancare magazine, #tehnologie mancare magazine, #tehnologie mancare , #Stiri Internet