Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman

Joi, 25 Decembrie 2014, ora 11:07
1321 citiri
Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman
Foto: Awaken

Utilizarea telefoanelor inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman, intrucat acesta se adapteaza la tehnologia "touchscreen" ("ecran tactil") incorporata in aceste dispozitive, afirma autorii unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatica, afiliat Universitatii din Zurich.

Oamenii de stiinta elvetieni au utilizat electroencefalografia (EEG) pentru a masura activitatea cerebrala. Ei au descoperit in acest fel diferente considerabile intre utilizatorii de telefoane inteligente si persoanele care folosesc telefoane mobile "traditionale", precizeaza BBC.

Interpretand datele furnizate de EEG, autorii studiului au descoperit ca utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile si o precizie tactila mult mai mare.

Dintre cei 37 de voluntari care au participat la aceasta cercetare stiintifica, 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile, iar 11 au utilizat telefoane mobile conventionale.

Electroencefalogramele au analizat semnalele ...citeste mai departe despre "Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman" pe Ziare.com

#smartphone actiune creier, #telefoane inteligente creier , #Stiri Internet