Top 10 orase ale lumii care traiesc in viitor

Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 09:59
1128 citiri
Top 10 orase ale lumii care traiesc in viitor
Foto: captura YouTube

Intr-o buna zi, masinile autonome si dronele care livreaza colete vor fi o prezenta obisnuita in majoritatea asezarilor urbane, sustin cei care dezvolta astfel de tehnologii. Pana atunci insa, aceste inovatii trebuie testate in lumea reala, iar cateva orase au astfel ocazia sa fure startul in cursa spre viitor.

CNN a identificat zece orase care se afla deja acolo.

1. Pittsburgh

Cunoscut in trecut pentru industria otelului, acest oras american a devenit un important centru pentru dezvoltarea tehnologiei masinilor autonome. Companii din domeniu ca Uber, Ford si Aurora au birouri locale, iar altele se gandesc sa se mute in oras.

Locuitorii din Pittsburgh sunt deja cu o roata in viitor, clientii Uber avand posibilitatea sa ajunga la destinatie in masini fara sofer.

2. Reykjavik

In capitala Islandei se desfasoara un program de livrari la domiciliu cu drone, gratie unui parteneriat intre compania israeliana FlyTrex si compania de comert online AHA.

Coletele ajung la destinatia finala cu ajutorul unui curier, dar se doreste ca in viitor pachetele sa fie livrate direct in curtea clientului.

3. Moscova

Capitala Rusiei dispune o retea de aproape 150.000 de camere de supraveghere amplasate pe strazi, care sunt folosite pentru a monitoriza comportamentul locuitorilor, al vizitatorilor si al furnizorilor de servicii.

Autoritatile pot vedea astfel daca a fost ridicat gunoiul, daca sunt respectate normele rutiere si legislatia privind publicitatea stradala, pot monitoriza operatiunile de deszapezire etc.

Se lucreaza in prezent la imbunatatirea tehnologiei, astfel incat sistemul sa poata observa intr-o zi, de exemplu, daca o persoana nu strange dupa animalul sau de companie, sa poata identifica contravenientul si sa-i poata trimite amenda prin posta.

4. Chicago

Chicago este orasul cu cele mai insemnate progrese in ceea ce priveste folosirea senzorilor pentru monitorizarea conditiilor de trafic. Introdus anul trecut, proiectul Array of Things consta in instalarea de senzori deasupra mai multor intersectii din localitate, oferind un exemplu incipient despre cum pot fi folosite datele pentru a imbunatati calitatea vietii orasenilor.

5. San Francisco

Aici se afla celebrul Silicon Valley, un adevarat pivot al revolutiei digitale. Prin urmare, nu este neobisnuit sa te intersectezi pe strazi cu masini autonome sau sa intalnesti pe trotuare roboti care fac livrari.

Bay Area, zona in care se afla Silicon Valley, s-a transformat intr- ...citeste mai departe despre "Top 10 orase ale lumii care traiesc in viitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tehnologie orase, #orase viitor, #masini autonome, #livrari drone , #Stiri Internet