Topul tarilor care ingradesc libertatea de exprimarea pe Internet (Infografic)

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 10:11
1248 citiri
Topul tarilor care ingradesc libertatea de exprimarea pe Internet (Infografic)

Dreptul la libertate de exprimare? Sau de a fi informat? Ori acces nerestrictionat la Internet? Exista multe tari in lume unde aceste idei nu sunt puse in practica.

Mediul online se loveste de nenumarate bariere, lucru pus in evidenta de studiul Freedom of the Net 2014, al cincilea raport anual realizat de organizatia independenta Freedom House, potrivit Mashable.

Din cele 65 de tari analizate, 36 au inregistrat o traiectorie negativa a libertatii pe Internet, in perioada mai 2013 - mai 2014.

Cum s-a ajuns la aceasta concluzie trista?

Din ce in ce mai multe state au restrictionat accesul la retele sociale sau au sters continutul publicat pe aceste site-uri. De asemenea, in intervalul luat in calcul, a avut loc o supraveghere agresiva a modului in care este folosit Internetul, precum si mai multe atacuri cibernetice.

De asemenea, in unele tari, jurnalistii online, bloggeri si activistii au primit foarte multe amenintari, iar unii dintre ei au fost arestati.

Cine se ...citeste mai departe despre "Topul tarilor care ingradesc libertatea de exprimarea pe Internet (Infografic)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tari libertate exprimare Internet, #liberate Internet , #Stiri Internet