"Toy Story 3", animatia cu cele mai mari incasari din istorie

Duminica, 15 August 2010, ora 01:17
999 citiri
"Toy Story 3", animatia cu cele mai mari incasari din istorie

"Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3", o productie Disney/Pixar, a devenit filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istorie, dupa ce a vandut, la nivel mondial, bilete in valoare de 920 de milioane de dolari, informeaza variety.com, potrivit Mediafax.

Filmul "Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3" a depasit astfel recordul anterior, stabilit de "Shrek 2" (2004), produs de Paramount/DreamWorks (919,8 milioane de dolari).

Producatorii se asteapta ca in acest sfarsit de saptamana filmul sa depaseasca pragul de incasari de 400 de milioane de dolari in America de Nord, devenind astfel a doua productie Disney care reuseste acest lucru, dupa "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort", care, pe 7 iulie 2006, anunta incasari de 423,6 milioane de dolari in cinematografele nord-americane.

Personajele din seria "Toy Story" au fost lansate in 1995 si au devenit, in timp, unele din cele mai indragite in toata lumea.

Succesul se datoreaza echipei creative si inovatoare de la Pixar, condusa de John Lasseter si Ed Catmull, si echipelor de marketing si distributie din intreaga lume, a declarat presedintele Disney, Rich Ross, intr-un comunicat.

In cea de-a treia parte a seriei, Woody, cowboy-ul, si prietenii sai din cutia de jucarii sunt devastati de plecarea la colegiu a stapanului lor, Andy.

Dar cand toti vor fi "transferati" intr-o gradinita, eroii isi vor da seama ca problemele lor vor fi cu adevarat mari. Copiii din gradinita nu se joaca frumos cu jucariile si le ating cu degetele lor lipicioase. Ceva trebuie facut.

Jucariile se aliaza cu partenerul lui Barbie, Ken, cu un arici ce are aere de actor si cu ursuletul Lots-o'-Huggin', care miroase a capsunele, pentru a evada. Filmul este regizat de Lee Unkrich. Printre vedetele care dau voce jucariilor se numara Tom Hanks, Joan Cussack, Michael Keaton, Whoopi Goldberg si Tim Allen.

Primul film al seriei a fost lansat in 1995, in timp ce al doilea a avut premiera pe marile ecrane in 1999. Primele doua filme din seria "Toy Story" au obtinut impreuna incasari de circa 847 de milioane de dolari pe plan mondial.

Datorita si formatului 3D, "Toy Story 3" a devenit filmul Disney/Pixar cu cele mai mari incasari in prima zi de lansare din istorie, pe 18 iunie. In cinematografele din afara Americii de Nord, filmul a obtinut deja incasari de 518 milioane de dolari.

La nivel mondial, "Toy Story 3" ocupa locul al patrulea in topul productiilor Disney din punct de vedere al incasarilor, dupa "Piratii din Caraibe - Cufarul Omului Mort", de Gore Verbinski (1,066 milioane de dolari), "Alice in Tara Minunilor", de Tim Burton (1,024 milioane de dolari) si "Piratii din Caraibe - La capatul lumii ", de acelasi Gore Verbinski (960,99 milioane de dolari).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#toy story, #animatie, #incasari , #Stiri Internet