Trei clujeni au creat o imprimanta 3D care poate face figurine din ciocolata si nu costa foarte mult Interviu

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 07:34
1311 citiri
Trei clujeni au creat o imprimanta 3D care poate face figurine din ciocolata si nu costa foarte mult Interviu
Foto: control3d.ro

O echipa formata din trei tineri clujeni au lansat pe piata din Romania o imprimanta 3D accesibila, cu care poti realiza o gama variata de obiecte. Iar daca sunt realizate cateva modificari, te poti bucura de figurine din ciocolata facuta la tine acasa cu un minim de efort.

The Bug 3D Printer ocupa un spatiu mai mic decat o imprimanta de birou obisnuita si costa 1.499 de lei, adica aproximativ cat un smartphone din gama medie.

Imprimantele 3D, in scoala: 12 elevi din Bucuresti, primii absolventi ai unui curs de profil

Insa partea interesanta a acestui dispozitiv o reprezinta software-ul. Acesta este open-source, adica poate fi modificat de oricine are cunostinte de programare.

In prezent, ea functioneaza pe baza de material plastic si lemn, insa cu anumite schimbari, imprimanta 3D e capabila sa faca figurine din ciocolata.

Ziare.com a stat de vorba cu Eugen Gutiu, unul dintre cei trei clujeni care au pornit acest proiect, pentru a afla mai multe detalii.

Prima ...citeste mai departe despre "Trei clujeni au creat o imprimanta 3D care poate face figurine din ciocolata si nu costa foarte mult Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imprimanta 3D Cluj, #imprimanta 3D ciocolata, #imprimanta 3D romaneasca, #pret Bug 3D Printer , #Stiri Internet