Tu stiai de ce este inclinat cursorul mouse-ului?

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 12:55
1277 citiri
Tu stiai de ce este inclinat cursorul mouse-ului?
Foto: Wikipedia / primul mouse

Primul mouse din lume, inventat de Douglas Englebart, in 1963, avea cursorul de forma unei sageti verticale, cu varful in sus, de inaltimea unui caracter. La scurt timp, insa, practica avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care trebuie sa arate cursorul, sageata care se plimba pe ecran.

Englebart si-a prezentat inventia in 1968, in cadrul unui eveniment care a ramas in istorie drept "Mama tuturor demonstratiilor". Cu aceasta ocazie, savantul a vorbit despre cum poate fi schimbat viitorul, astfel incat hartia sa nu mai fie de folos, iar toate documentele sa fie electronice si afisate pe ecranele computerelor.

Cei de la Xerox, speriati de viitorul fara "hartie" anticipat de Englebart, hartia reprezentand principalul lor domeniu de activitate, au infiintat Centrul de Cercetare de la Palo Alto (PARC), pentru a obtine controlul asupra acestei noi tehnologii.

Aici a fost creata in scurt timp prima imprimanta cu laser, care avea nevoie de un computer mai performant decat cel ...citeste mai departe despre "Tu stiai de ce este inclinat cursorul mouse-ului?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cursor inclinat mouse, #mouse prototip Englebart, #mouse istorie cursor , #Stiri Internet