Twitter a dat in judecata Guvernul SUA, dupa ce i-a cerut sa divulge identitatea unui critic al lui Trump

Vineri, 07 Aprilie 2017, ora 12:28
1073 citiri
Twitter a dat in judecata Guvernul SUA, dupa ce i-a cerut sa divulge identitatea unui critic al lui Trump
Foto: Ziare.com

Twitter a dat in judecata Guvernul Statelor Unite ale Americii dupa ce acesta i-a cerut sa divulge identitatea unui utilizator care a criticat politica cu privire la imigrare promovata de presedintele Donald Trump.

Potrivit datelor disponibile in contul Twitter care a publicat critici la adresa presedintelui american, "@ALT_USCIS", acesta ar fi administrat de angajati federali de la Serviciul de Imigrare si Naturalizare al SUA.

Twitter a cerut unei instante sa blocheze cererea administratiei Trump, sustinand ca ar afecta libertatea de exprimare.

Procesul a fost intentat in San Francisco, unde se afla sediul companiei.

"Dreptul la libera exprimare permite utilizatorilor Twitter si companiei in sine, in conformitate cu primul amendament al Constitutiei Statelor Unite sa disemineze un discurs politic anonim sau sub un pseudonim", a argumentat Twitter.

Compania a adaugat ca Guvernul american nu poate obliga Twitter sa dezvaluie informatii in privinta identitatii utilizatorilor fara a demonstra in prealabil ca a fost comisa o infractiune penala sau civila.

Decizia Twitter a fost sprijinita de organizatia American Civil Liberties Union (ACLU).

"Suntem bucurosi sa vedem ca Twitter apara drepturile utilizatorilor. Pentru a cere divulgarea identitatii unui vorbitor anonim pe internet, guvernul trebuie sa aiba o justificare puternica. Insa, in acest caz, guvernul nu are absolut niciun motiv, generand temeri ca incearca pur si simplu sa inabuse disidenta", a transmis ACLU.

In luna ianuarie, cand Donald Trump a devenit presedinte al SUA, au inceput sa apara pe Internet mai multe conturi "alternative" ale serviciilor guvernamentale americane. Cele mai multe dintre acestea ar fi apartinut unor actuali sau fosti angajati ai acelor agentii, care au publicat critici dure la adresa noului presedinte.

Guvernul a incercat sa utilizeze US Customs and Border Protection (CBP), institutie folosita de obicei pentru a obtine rapoarte referitoare la marfurile importate, pentru a primi informatii detaliate despre persoanele care se afla in spatele contului @ALT_USCIS, precum: numele utilizatorilor, numere de telefon, adrese de e-mail si adrese IP.

De asemenea, guvernul american a cerut ca Twitter sa furnizeze informatiile pana pe 13 martie, desi compania a primit solicitarea abia pe 14 martie.

"Permisiunea CBP de a dezvalui identitatea utilizatorilor care folosesc contul @ALT _UCCIS ar descuraja discursul lor, dar si al administratorilor altor conturi ...citeste mai departe despre "Twitter a dat in judecata Guvernul SUA, dupa ce i-a cerut sa divulge identitatea unui critic al lui Trump" pe Ziare.com

#Twitter judecata guvern SUA , #Stiri Internet