Twitter ar pierde miliarde de dolari daca ar bloca contul lui Trump, asa cum i s-a cerut

Vineri, 18 August 2017, ora 15:50
1000 citiri
Twitter ar pierde miliarde de dolari daca ar bloca contul lui Trump, asa cum i s-a cerut
Foto: Twitter / Donald Trump

Fara presedintele american Donald Trump, reteaua de socializare Twitter ar putea pierde o cincime din valoarea sa de piata, sustine James Cakmak, analist la Monness Crespi Hardt & Co, mai exact ar pierde pana la doua miliarde de dolari din valoarea sa de piata daca @realDonaldTrump ar inceta sa mai posteze mesaje.

Criticii sustin ca unele mesaje publicate de Donald Trump pe Twitter afecteaza securitatea nationala si au cerut retelei de socializare sa ii suspende contul, informeaza Bloomberg.

"Nu exista publicitate gratuita mai buna la nivel global decat presedintele SUA", subliniaza Cakmak. Potrivit acestuia, blocarea lui Donald Trump nu ar duce la diminuarea numarului de utilizatori zilnici ai retelei, dar ar afecta valoarea intangibila a Twitter si ar duce la o situatie in urma careia investitorii ar renunta la actiunile companiei de teama ca sunt supraevaluate.

Desi Twitter nu a dezvaluit numarul total de utilizatori, Cakmak estimeaza ca Twitter are aproximativ 125 de milioane de utilizatori zilnici, cu aproape 30% mai putin decat rivalul Snap Inc.

La randul sau, Donald Trump are 36 de milioane de fani (followers) si a postat peste 35.000 de mesaje de la deschiderea contului sau pe reteaua de socializare, in 2009.

In opinia lui James Cakmak, principalul risc pentru Twitter nu este diminuarea importantei politice, ci executarea unei strategii adecvate, iar in momentul actual analistii cred ca Twitter nu profita suficient de oportunitatile aflate la indemana sa.

Actiunile Twitter au scazut cu 14%, dupa ce Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale din luna noiembrie 2016, in timp ce capitalizarea de piata a companiei este de aproximativ 11,7 miliarde de dolari.

Cu un singur tweet, Trump a facut sa scada valoarea Amazon cu aproape 6 miliarde de dolariUn tweet al lui Trump a costat Amazon aproape 6 miliarde de dolari. Si nici macar nu are dreptateDonald Trump tine partea nazistilor, provocand o noua criza la Casa AlbaDirectorul gigantului Merck a demisionat. Nu mai vrea sa fie consilierul lui Trump, dupa protestele de la Charlottesville ...citeste mai departe despre "Twitter ar pierde miliarde de dolari daca ar bloca contul lui Trump, asa cum i s-a cerut" pe Ziare.com

#Trump cont Twitter blocat postari , #Stiri Internet