UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype

Marti, 16 August 2016, ora 07:36
1308 citiri
UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype
Foto: WhatsApp

Iti incepi dimineata verificand ce mesaje ai mai primit pe Facebook Messenger, ii scrii sefului pe WhatsApp sau vorbesti cu rudele din strainatate pe Skype? Serviciile de mesagerie au devenit atat de populare incat dam mai rar SMS-uri si apeluri telefonice, asa ca Uniunea Europeana vrea sa propuna un nou cadru legal pentru companiile care detin aceste aplicatii.

O serie de documente consultate de Financial Times arata ca UE vrea sa trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicatiilor.

Facebook Messenger ajunge din urma WhatsApp: Are un miliard de utilizatori

Asta dupa ce ani la rand companii precum Telefonica din Spania si operatorul francez Orange s-au plans ca se supun unor reglementari mult mai dure, in timp ce Facebook, Microsoft si Google au parte de tratament preferential.

Miscarea reprezinta un indiciu clar ca blocul comunitar incearca sa impuna unele masuri de control asupra unui domeniu dominat de giganti IT americani.

In prezent, ...citeste mai departe despre "UE pune tunurile pe serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger sau Skype" pe Ziare.com

#UE lege WhatsApp Facebook Google, #legi WhatsApp Facebook Google , #Stiri Internet