Ultima descoperire: Internetul cantareste cat o capsuna!

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 09:08
2138 citiri
Ultima descoperire: Internetul cantareste cat o capsuna!

Oamenii de stiinta au mers cu cercetarile pana in mediul virtual. Noua descoperire a matematicienilor a fost legata de greutatea internetului.

Datele sunt compuse din electroni, iar electronii au propria masa. Aceasta a fost modalitatea prin care poate fi cantarita informatia existenta pe internet.

Download-ul unei carti electronice pe Kindle creste greutatea device-ului, scrie DailyMail.

De asemenea, adaugarea datelor creste energia electronilor folositi ai device-ului.

Plecand de la aceasta informatie, matematicienii au incercat sa depisteze cat cantareste toata informatia de pe internet. Concluzia? Gigantul internet cantareste aproximativ 50g, cat o capsuna!

Folosind formula lui Einstein: E= mc2, profesorul american de la Universitatea Berkley, John Kubiatowicz a calculat cum documente care au o marime de 4GB ii maresc greutatea cu 0.000000000000000001g.

Astfel, functionarea retelei de internet ajunge la un moment dat sa cantareasca 50 de grame: cat un ou sau o capsuna de dimensiuni mai mari.

Vsauce spune ca cifra de 50g este de fapt greutatea tuturor electronilor de energie electrica necesara necesara pentru a face Internetul sa functioneze.

Cu toate ca este dificil de cuantificat cat de multe date exista pe internet, fostul CEO Google, Eric Schmidt preciza ca exista 5 milioane terabytes de informatii pe Internet.

#greutate internet, #internet capsuna, #masa electroni, #internet , #Stiri Internet