Ultima frontiera a inteligentei artificiale? Computerele invata sa asculte cu atentie

Sambata, 14 Ianuarie 2017, ora 06:38
1028 citiri
Ultima frontiera a inteligentei artificiale? Computerele invata sa asculte cu atentie
Foto: Pixabay

Computerele au ajuns deja mai bune decat oamenii cand vine vorba de recunoastere faciala, iar acum au inceput sa isi ascuta si auzul.

Cateva companii se concentreaza pe un aspect mai putin explorat al inteligentei artificiale: capacitatea masinilor de a recunoaste cu mare precizie orice sunet care se loveste de "urechile" lor de tinichea, de la zgomotul facut de o fereastra sparta cu o caramida, la plansul unui bebelus si latratul unui caine.

Intr-un hangar izolat fonic de pe o baza a Royal Air Force (RAF) situata la nord de Cambridge, in Marea Britanie, Chris Mitchell si colegii sai zdrobesc cu barosul mii ce bucati de sticla de diferite forme si marimi. Uneori folosesc cazmale, alteori le fac tandari cu vreo caramida. Totul pentru a-si invata computerele o lectie, scrie BBC.

Aceasta este ultima frontiera a inteligentei artificiale, sustine publicatia britanica. Mitchell este fondatorul start-up-ului Audio Analytic din Cambridge, care instruieste computerele sa faca diferenta ...citeste mai departe despre "Ultima frontiera a inteligentei artificiale? Computerele invata sa asculte cu atentie" pe Ziare.com

#inteligenta artificiala sunete, #locuinte smart , #Stiri Internet