Ultra Pro da faliment, lasand in urma datorii de 28 mil. euro

Miercuri, 21 Octombrie 2009, ora 09:37
1557 citiri
Ultra Pro da faliment, lasand in urma datorii de 28 mil. euro

K Tech Ultra Pro, in urma cu doi ani cel mai mare retailer IT&C din Romania, nu mai are nicio sansa de a reveni pe piata si va fi declarata in faliment in decembrie, spun reprezentantii BDO Business Restructuring - administratorul judiciar al firmei.

Compania fondata de sotii Alina si Cristian Fughina, care avea la un moment dat afaceri de peste 70 mil. euro si aproape 700 de angajati, ar putea deveni astfel primul faliment de amploare al unei companii locale, pe fondul crizei economice.

Prabusirea retailerului IT&C, care va lasa in urma datorii evaluate momentan la 28 mil. euro, a fost provocata de mai multe cauze, dintre care administratorul judiciar enumara incapacitatea managementului de a schimba strategia in conditiile scaderii cererii, expunerea la riscul valutar si dependenta de finantari externe.

La finele anului trecut K Tech Ultra Pro surprindea piata anuntand, in noiembrie, o extindere a retelei de magazine, in conditiile in care unul dintre cei mai mari rivali - Depozitul de Calculatoare, tocmai luase decizia de a inchide cateva zeci de magazine abia deschise, acuzand o scadere acuta a vanzarilor.

Prabusirea vanzarilor din retailul de IT&C nu i-a ocolit nici pe concurentii Ultra Pro, retaileri ca eMag si PCgarage schimbandu-si proprietarul in ultimele noua luni.

 

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#afaceri, #datorii, #faliment, #pro, #ultra , #Stiri Internet