Un cercetator IT sustine ca a gasit o cale de a opri atacul cibernetic global

Sambata, 13 Mai 2017, ora 13:01
898 citiri
Un cercetator IT sustine ca a gasit o cale de a opri atacul cibernetic global
Foto: Arhiva Ziare.com

Un cercetator din domeniul securitatii cibernetice sustine ca a descoperit o cale de a preveni raspandirea virusului folosit in valul de atacuri cibernetice care a afectat zeci de tari.

Cercetatorul, citat de site-ul postului de televziune France 24, a declarat ca a descoperit in mod accidental ca inregistrarea unui nume de domeniu web folosit de virus va stopa raspandirea acestuia.

Vezi si WannaCry: Cel mai mare atac de tip ransomware din istorie a afectat 99 de tari

"Practic, (creatorii virusului) s-au bazat pe un domeniu neinregistrat, iar prin inregistrarea acestuia, am oprit raspandirea virusului de tip malware", a transmis cercetatorul printr-un mesaj privat pe Twitter, folosind numele @MalwareTechBlog.

El a avertizat ca inca nu s-a terminat aceasta criza, intrucat hackerii pot schimba codul si incerca din nou.

Citeste si

Atacurile informatice care au paralizat spitalele din Anglia afecteaza computere din cel putin 74 de tariHackerii au provocat haos in spitalele din Anglia si au pus viata pacientilor in pericol

Valul de atacuri cibernetice, care a afectat zeci de mii de calculatoare din zeci de tari, ar fi exploatat o bresa de securitate la care se facea referire in documentele Agentiei Nationale de Securitate din SUA care au fost dezvaluite de WikiLeaks.

Valul de atacuri cibernetice a afectat Ministerul rus de Interne, compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, firma americana de curierat FedEx si alte sute de companii si institutii din intreaga lume.

De la noi din tara cea mai afectata pana acum pare Dacia, care si-a oprit sambata partial productia din cauza hackerilor.

Un specialist al companiei Kaspersky a anuntat ca s-au inregistrat aproximativ 75.000 atacuri cibernetice in 99 de tari. Printre institutiile vizate de atacuri informatice se numara si Departamentul britanic al Sanatatii, zeci de spitale fiind afectate.

Si Ministerul Afacerilor Externe din Romania a fost vizat. ...citeste mai departe despre "Un cercetator IT sustine ca a gasit o cale de a opri atacul cibernetic global" pe Ziare.com

#cercetator atac cibernetic global, #atac cibernetic global , #Stiri Internet