Un nou virus goleste conturile din banci prin online banking

Joi, 12 August 2010, ora 00:08
2047 citiri
Un nou virus goleste conturile din banci prin online banking

Hackerii au inceput sa atace conturile bancare prin intermediul online banking-ului. Ei se folosesc de un nou troian, care este calificat de catre specialisti drept cel mai sofisticat si periculos virus creat pana acum.

Cel putin 3.000 de clienti ai online banking-ului din Marea Britanie au anuntat ca au fost victime ale atacurilor cibernetice care le-au golit conturile, scrie Daily Mail.

In total, 675.000 lire sterline s-au evaporat din conturile unei banci britanice, al carei nume nu a fost insa dezvaluit de catre firma de securitate M86 Security, cea care a descoperit atacurile informatice.

Noul virus este o varianta a troianului Zeus v3, care a aparut pentru prima data in ultimii trei ani si care s-a raspandit rapid in intreaga Europa.

Troianul colecteaza date cum ar fi parole si user name-uri si transfera automat sume dintr-un cont in altul, nu inainte de a verifica ca suma minima disponibila este de 800 de lire sterline.

Compania de securitate britanica ii sfatuieste pe utilizatorii de home banking sa-si verifice regulat conturile si sa anunte banca la orice inadvertenta o observa.

#virus, #banci, #online banking, #troian , #Stiri Internet