Un roman a creat portofelul inteligent, cu sistem antifurt. Cum functioneaza si cat costa Interviu

Vineri, 24 Martie 2017, ora 08:42
1224 citiri
Un roman a creat portofelul inteligent, cu sistem antifurt. Cum functioneaza si cat costa Interviu
Foto: KickStarter

Sa ti se fure portofelul este un lucru absolut neplacut. Nu doar ca pierzi bani, dar trebuie sa umbli foarte mult si pentru refacerea actelor si a cardurilor. Asa ca un roman s-a gandit sa combine moda cu tehnologia si sa creeze un portofel inteligent, elegant si dotat cu sistem antifurt.

Ziare.com a stat de vorba cu Viorel Cretu, CEO la Wallor Wearables, pentru a afla cum a prins viata aceasta idee care te scapa de multe dureri de cap, cum a reusit sa stranga 22.000 de dolari printr-o campanie de crowdfunding pe platforma KickStarter si planurile de viitor.

Ce ati facut inainte de acest proiect? Cine face parte din echipa si cum v-ati adunat?

Am avut o firma initiala de publicitate in 2000, pe urma am urmat un master de Tehnologii si Internet la Universitatea Transilvania, in colaborare cu un colegiu din Statele Unite. Din 2007 am pornit o firma de web si mobile development, pe care am dezvoltat-o de la 0 pana la 240 de colaboratori pe partea de programare. Firma este inca functionala, Webeffects Network, si are birouri de vanzari si de programare in toata lumea.

Echipa Wallor a fost creata in urma unei combinatii intre colaborari de lunga durata cu parteneri de afaceri cu care am colaborat in ultimii 6 ani si colegi de la MBA (Master of Business Administration - n.red.). Pe perioada programului de MBA de la IE Business School, am acumulat foarte multe cunostinte si mi-am dezvoltat o retea profesionala foarte vasta.

Din echipa face parte un partener din Statele Unite, un partener din Spania unde avem biroul pentru piata europeana, doi parteneri locali in Orientul Mijlociu si 4 companii colaboratoare pe partea de productie din China. Sistemul de logistica ne ajuta sa facem livrari rapide si sa oferim servicii rapide si locale pentru clienti, atat la partea de comunicare, cat si la partea de taxare.

Cum s-a nascut ideea unui portofel cu sistem GPS si sistem antifurt?

Ideea in sine a pornit de la sotia mea anul trecut, in februarie. I-a fost furat portofelul in Alicante (Spania - n.red.), iar procesul de recuperare a cardurilor si a datelor a fost foarte dureros. 2 luni fara asigurare de sanatate si card de identitate in tara straina - e o experienta oricum, dar numai placuta nu.

Partea de productie a inceput in timpul schimbului de experienta cu programul de MBA la Shanghai.

De ce ati ales sa va finantati proiectul prin platforma de crowdfunding KickStarter? Ce a presupus mai exact pregatirea acestei campanii? Si cat a costat inve ...citeste mai departe despre "Un roman a creat portofelul inteligent, cu sistem antifurt. Cum functioneaza si cat costa Interviu" pe Ziare.com

#portofel inteligent, #roman portofel sistem antifurt, #portofel sistem antifurt, #portofel wallor, #wallor , #Stiri Internet