Un spital a "angajat" mai multi roboti. Fiecare poate inlocui pana la patru oameni

Duminica, 15 Octombrie 2017, ora 09:33
1285 citiri
Un spital a "angajat" mai multi roboti. Fiecare poate inlocui pana la patru oameni
Foto: AsiaWire

Pe langa medici si asistente, intr-un spital din China lucreaza de zor cativa roboti.

Cele opt masinarii le asista pe infirmiere si pot inlocui intre doua si patru persoane fiecare, scrie Daily Mail.

Robotii, numiti toti Noah, se deplaseaza pe coridoarele Spitalului Guangzhou pentru Femei si Copii din capitala provinciei Guangdong aducand documente solicitate de personalul medical si carand echipamente medicale care pot cantari pana la 330 de kilograme, la o viteza maxima de 4,3 kilometri pe ora.

Folosind tehnologie GPS, robotii pot ajunge cu usurinta oriunde in cladire.

Robotul care aduce posta (Video)Ferma la care robotii fac toata treaba. Niciun om nu pune piciorul pe campLa ce e bun robotul CEREC, care are grija de dintii tai mai rapid si mai bine ca omulUn sef de orchestra robot a reusit sa-l puna in umbra pe Andrea Bocelli (Video)Roboti pentru bunici: Cum ii poate ajuta tehnologia pe seniori

Robotilor, care se afla inca in perioada de proba, li s-a incredintat deocamdata un numar limitat de sarcini, de complexitate redusa, desfasurand in general diverse activitati intre farmacia spitalului si cabinetul asistentelor. Totusi, reprezentantii spitalului sustin ca acestia au un potential mult mai mare.

Se estimeaza ca, datorita introducerii acestor masinarii, asistentele vor parcurge cu aproape 2.000 de kilometri mai putin pe an.

Noah este prevazut cu inteligenta artificiala si isi poate anunta colegii umani ca a plecat sa indeplineasca o sarcina, ca a intrat in lift sau ca i-a fost blocata calea, printre altele.

Vrednicele ajutoare costa cel putin 600.000 de yuani (100.000 de dolari) si includ mai mult de 150 de patente.

Un alt avantaj al folosirii robotilor pentru transportarea echipamentelor tine de igiena, deoarece masinariile raspandesc mult mai putini microbi decat oamenii.

Noah cara dupa el un dulap portabil, inchis ermetic, care garanteaza transportul in siguranta, fara risc de contaminare, de echipamente si medicamente vitale, reducand astfel riscul erorii umane.

Cei opt roboti reprezinta doar cea mai recenta inovatie introdusa de spitalul din Guangzhou, care si-a creat in ultimii ani reputatia de pioner in utilizarea de tehnologii menite sa vina atat in sprijinul celor care ofera asistenta medicala, cat si al pacientilor, mai mentioneaza sursa citata.

Astfel, acesta a fost primul spital din China care introdus programarile via aplicatii mobile si platile prin intermediul dispozitivelor mobile.

...citeste mai departe despre "Un spital a "angajat" mai multi roboti. Fiecare poate inlocui pana la patru oameni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#roboti spital, #roboti angajati, #masinariil locuri de munca , #Stiri Internet