Un suedez publica 10.000 de articole pe zi in Wikipedia

Joi, 17 Iulie 2014, ora 09:40
1148 citiri
Un suedez publica 10.000 de articole pe zi in Wikipedia

Desi pare greu de crezut, un singur om, suedezul Sverker Johansson, este autorul a nu mai putin de 8,5 % din totalul articolelor din Wikipedia, el publicand in ultimii sapte ani 2,7 milioane de texte, relateaza miercuri ziarul spaniol 'Abc'.

Randamentul sau este de invidiat: 10.000 de articole intr-o zi buna de lucru. Aceasta performanta este posibila gratie unui soft, pe care l-a botezat 'Lsjbot', care cauta informatii in baze de date fiabile si le rezuma sub forma de articol, dupa cum scrie publicatia 'Gizmodo'.

Metoda sa nu este unanim apreciata, principala critica ce i se aduce fiind lipsa de creativitate, dar Wikipedia o accepta de mai multi ani. Fundatia care se afla in spatele celei mai citite enciclopedii online are un colectiv de editori specializati, care revizuiesc si aproba textele.

Johansson abordeaza teme precum geografie, istorie, inginerie, in articole de dimensiuni nu prea mari, cuprinzand date si informatii bazice legate de subiectul respectiv.

Majoritatea contributiilor sale sunt in limba suedeza, ceea ce explica, intr-o mare masura faptul ca versiunea lingvistica in suedeza a Wikipediei este una dintre cele mai extinse. Sverker Johansson publica si texte in vietnameza, limba materna a sotiei sale.

#articole Wikipedia, #Wikipedia editori , #Stiri Internet