Unii chinezi se tem de Pokemon Go: Cred ca jocul poate ajuta la localizarea bazelor militare

Duminica, 17 Iulie 2016, ora 17:15
889 citiri
Unii chinezi se tem de Pokemon Go: Cred ca jocul poate ajuta la localizarea bazelor militare
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu toata lumea iubeste Pokemon Go. In China, de exemplu, exista temeri ca jocul ar putea dezvalui amplasarea unor baze militare.

Jocul de realitate virtuala, in care utilizatorii se plimba in vecinatati cunoscute din viata reala pentru a captura personaje de desene animate pe smartphone-uri, a stat la originea mai multor jafuri si accidente auto in SUA.

Un senator american a cerut dezvoltatorilor jocului sa clarifice politica in domeniul protejarii datelor personale.

Si, cu toate ca jocul nu este valabil in China, cea mai mare piata pentru smartphone-uri si jocuri online din lume, unii oameni se tem ca Pokemon GO poate deveni un cal troian pentru actiuni ofensive ale Statelor Unite si Japoniei.

"Nu jucati Pokemon GO. Este pentru ca SUA si Japonia sa poata explora bazele secrete ale Chinei", afirma un utilizator pe site-ul chinez Weibo.

Teoria conspiratiei este ca Nintendo, care detine partial franciza Pokemon, si Google pot afla unde se afla bazele militare chineze prin ...citeste mai departe despre "Unii chinezi se tem de Pokemon Go: Cred ca jocul poate ajuta la localizarea bazelor militare" pe Ziare.com

#China baze militare PokemonGo, #China joc PokemonGo, #PokemonGo joc , #Stiri Internet