Universitatea Oxford nu mai accepta finantare de la Huawei

Vineri, 18 Ianuarie 2019, ora 09:50
1799 citiri
Universitatea Oxford nu mai accepta finantare de la Huawei
Foto: Facebook/ Huawei Mobile

Universitatea Oxford a anuntat, joi, ca nu mai accepta fonduri din partea companiei chineze Huawei Technologies, cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume, din cauza atentiei atrase de relatia acesteia cu Guvernul Chinei.

"Universitatea Oxford a decis pe 8 ianuarie sa nu mai urmareasca oportunitati noi de finantare din partea Huawei Technologies sau a companiilor asociate acesteia", se arata intr-un comunicat al universitatii, citat de Reuters.

Decizia a fost luata din cauza ingrijorarilor publice aparute in ultimele luni, referitoare la parteneriatele britanice cu Huawei, a precizat institutia, adaugand ca spera ca problemele sa se rezolve in curand.

Un purtator de cuvant al Huawei a spus ca nu a fost informat de decizia Universitatii Oxford si ca a aflat despre ea din presa.

WSJ: Ancheta penala in SUA privind presupuse furturi de tehnologie ale grupului chinez Huawei ...citeste mai departe despre "Universitatea Oxford nu mai accepta finantare de la Huawei" pe Ziare.com

#Universitate Oxford finantare Huawei , #Stiri Internet